Ένα ραδιόφωνο κάποτε σε ένα σπίτι αγαπούσε πολύ την μουσική της δεκαετίας του ’80. Τα άλλα ηλεκτρικά είδη στο σπίτι πάλι το κορόϊδευαν, αφού έπαιζε συνέχεια τραγούδια που τα ίδια δεν γνώριζαν. Απέφευγαν την παρέα του, αφού το θεωρούσαν «παλιομοδίτη». Κάθε φορά δε που πήγαιναν να του αλλάξουν σταθμό με το ζόρι, αυτό γυρνούσε αμέσως την συχνότητα πίσω στον παλιό, αφού δεν ήθελε ούτε να ακούει για καινούρια τραγούδια.
«Ίσως αν έβαζες πιο καινούρια τραγούδια να σε ακούγαμε ευχάριστα», του πρότεινε μια μέρα το φωτορυθμικό, το οποίο αγαπούσε όλων των ειδών την μουσική, καινούρια ή παλιά. Αυτό πάλι ούτε που ήθελε να το ακούει, παρά μόνο προτιμούσε την μοναξιά του.
Ώσπου μια μέρα, τα ηλεκτρικά είδη με πρώτο το φωτορυθμικό αποφάσισαν να κάνουν ένα πάρτυ για να διασκεδάσουν. Πήγαν λοιπόν και προμηθεύτηκαν πατατάκια, αναψυκτικά, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, καθώς και μπαλόνια, χάρτινα καπέλα και γιρλάντες. Το μόνο για το οποίο δεν προνόησαν ήταν η μουσική, αφού αυτή την είχαν αναθέσει στο ηχοσύστημα και το φωτορυθμικό. «Ας καλέσουμε και το ραδιόφωνο», τους είπε το φωτορυθμικό καθώς έγραφαν τις προσκλήσεις, και τα άλλα ηλεκτρικά είδη με τα χίλια ζόρια συμφώνησαν. «Αρκεί να μην αρχίζει να παίζει πάλι τα δικά του τα άγνωστα», είπε αυστηρά το πιστολάκι.
Την μέρα του πάρτι, όλα τα ηλεκτρικά είδη, πλυντήρια, τοστιέρες και ψυγεία ενθουσιασμένα έβαλαν τα καλά τους και εμφανίστηκαν στο σαλόνι του σπιτιού, όπου τους περίμεναν λογής λογής λιχουδιές και αναψυκτικά. Το ηχοσύστημα άρχισε να παίζει μοντέρνα τραγούδια που μόλις είχαν κυκλοφορήσει, και το φωτορυθμικό με την σειρά του έριχνε το πολύχρωμο φως του στους τοίχους ώστε να ταιριάζει τον ρυθμό των τραγουδιών. Τελευταίο έφτασε το ραδιόφωνο, το οποίο άντεξε μόλις ένα λεπτό χωρίς τα τραγούδια του, έπειτα φόρεσε ωτασπίδες και κάθισε σε μια γωνιά να απολαύσει το αναψυκτικό του.
Ώσπου κάποια στιγμή, το ηχοσύστημα χάλασε, και τα ηχεία μέσα από τα οποία έπαιζε μουσική μπούκωσαν. «Χίλια συγγνώμη...», τους είπε, και κάθισε κι αυτό στην γωνιά του, χωρίς να μπορεί να παίξει οποιοδήποτε τραγούδι από τη βλάβη. «Και τώρα;», αναρωτήθηκαν τα άλλα ηλεκτρικά είδη μεταξύ τους. «Μόνο το ραδιόφωνο μας έμεινε, αλλά αυτό ξέρει να παίζει μόνο 80’s…”, τους είπε το φωτορυθμικό. «Ίσως να του δίναμε μια ευκαιρία, αλλιώς θα κάνουμε το πάρτυ άλλη μέρα».
Και έτσι, συμφώνησαν να του δώσουν την ευκαιρία που πάντοτε ζητούσε. Το καλό μας ραδιόφωνο πάλι, μόλις άκουσε ότι θα έπαιζε την μουσική του μπροστά σε κόσμο, καταχάρηκε. «Θα ήθελα όμως να βάλουμε και μια μπάλα της disco στο ταβάνι», είπε, και τα άλλα ηλεκτρικά είδη έτρεξαν για να φέρουν μια. Όση ώρα έλειπαν, το ραδιόφωνο διάλεξε ένα ένα τα τραγούδια που θα έπαιζε.
Με το που γύρισαν, ξεκίνησε με τραγούδια του Michael Jackson, τον οποίο όλοι ήξεραν και αγαπούσαν. Στη συνέχεια έβαλε αγαπημένα τραγούδια της Madonna και Prince από εκείνη την δεκαετία, καθώς και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες που έγραψαν ιστορία. Έπειτα φρόντισε ώστε ό,τι τραγούδι και να παίξει να είναι γνωστό, και πράγματι το κατάφερε, αφού πολλά από τα τραγούδια της δεκαετίας των 80’s παίζονται ακόμα μέχρι σήμερα. Τα ηλεκτρικά είδη άρχισαν να νιώθουν μια γλυκιά νοσταλγία για εκείνη την δεκαετία, και το διασκέδασαν με την καρδιά τους, αφού το πάρτι άρχισε να θυμίζει παλιά ντισκοτέκ.
«Αυτό είναι το καλό με την διαχρονική μουσική», τους είπε το ραδιόφωνο στο τέλος του πάρτι, και συμπλήρωσε «ότι συνεχίζει να ακούγεται όσα χρόνια και αν περάσουν». Αφού τα άλλα ηλεκτρικά είδη το καταχειροκρότησαν, το ευχαρίστησαν και του ζήτησαν συγγνώμη που τόσο καιρό το έλεγαν κοροϊδευτικά «παλιομοδίτη».
Από εκείνη τη μέρα αποφάσισαν να οργανώνουν συχνά πάρτι με θέμα τα 80’s και την μουσική τους.